IOPscience extra

IOP Publishing
Kratki opis:

 

IOPscience extra zbirka časopisa izdavača Institute of Physics sadrži više od 100 znanstvenih časopisa te više od 430.000 cjelovitih tekstova akademskih članaka s područja fizike, medicinske fizike, biofizike, matematike, kemije, astronomije, astrofizike i srodnih područja.

Zbirka također sadrži kompletnu arhivu s više od milijun znanstvenih članaka objavljenih od 1874. godine, a hrvatska akademska zajednica zadržava trajno pravo pristupa na sadržaj iz 2021. godine.

 

Popis časopisa

 

Ustanove s pravom pristupa

 

Udaljeni pristup na IOPscience extra izvan IP mreže ustanova s pravom pristupa moguće je ostvariti odabirom proxy servera (na glavnom izborniku Portala e-izvori) ili putem Shibboleth pristupa.

 

Udaljeni pristup pomoću AAI@EduHr identiteta – Shibboleth

 

 

VAŽNA NAPOMENA!

 

U okviru pretplate na časopise IOPscience extra britanskog izdavača Institute of Physics u 2021. godini sklopljen je Read & Publish ugovor koji omogućava hrvatskoj akademskoj i znanstvenoj zajednici uključenoj u ovu pretplatu objavljivanje neograničenog broja radova u otvorenom pristupu bez dodatnih troškova objave (APC – Article Processing Charge).

Detalje ovoga sporazuma možete pročitati ovdje.

 

Ova mogućnost odnosi se na sve hrvatske znanstvenike, odnosno autore za korespondenciju kojima su matične ustanove uključene u pretplatu na časopise IOPscience.

 

Cjeloviti popis ustanova kojima je dostupna ova mogućnost i popis časopisa u kojima je moguće objaviti rad u otvorenom pristupu možete preuzeti na donjim poveznicama.

 

Popis ustanova uključenih u pretplatu na IOPscience extra

 

Popis časopisa u kojima je moguće objaviti rad u otvorenom pristupu – liste A, B, C

 

Radovi predani od strane autora za korespondenciju u razdoblju od 1. siječnja 2021. do 31. prosinca 2021. godine ispunjavaju uvjete za objavu u otvorenom pristupu prema ovom sporazumu.

 

Autori za korespondenciju koji su već predali ili objavili radove u ovom vremenskom razdoblju kontaktirat će izdavač IOP i obavijestiti ih o ovom sporazumu te će im omogućiti retroaktivnu objavu rada u otvorenom pristupu (ukoliko rad trenutačno nije u otvorenom pristupu).

 


Izdavač: IOP Publishing
Trajanje licence: 27.9.2021. - 26.9.2022.

Pristup: Nacionalna licenca

Vrsta baze: Baza cjelovitih tekstova

Područja: Prirodne znanosti

Pretraživanje baze: 
Udaljeni pristup: