Elsevier: online radionice i besplatni programi za stručno usavršavanje informacijskih stručnjaka i knjižničara

Objavljeno: 24. 9. 2021.

 

Tvrtka Elsevier će za hrvatsku znanstvenu i akademsku zajednicu od  listopada do prosinca 2021. godine održati niz online radionica o korištenju i značajkama Scopusa, platformi SciVal i ScienceDirect te pretraživanju i korištenju literature, odabiru relevantnih časopisa za objavu radova i drugo.

 

Raspored održavanja online radionica na hrvatskom i engleskom jeziku te poveznice za prijavu sudjelovanja možete pronaći ovdje.

 

Elsevier također organizira besplatne online programe stručnog usavršavanja informacijskih stručnjaka i knjižničara:

 

Scopus Certification Program for Librarians

 

Polaznici ovog programa u trajanju od šest tjedana imat će priliku usavršiti svoje znanje o ključnim alatima i korištenju Scopusa, upoznat će napredne i srodne koncepte poput API (aplikacijsko programsko sučelje), mogućnosti pretraživanja, detalje o profilima i identitetima autora, metrici i drugim funkcionalnostima, a polaznici će nakon uspješnog završetka programa dobiti certifikat. Osnovne informacije možete preuzeti ovdje, a svoj interes za sudjelovanjem možete iskazati ispunjavanjem obrasca.

 

Library Connect Academy 

 

Library Connect Academy je program namijenjen stručnom usavršavanju i cjeloživotnom obrazovanju kojeg su osmislili knjižničari i informacijski stručnjaci, a sastoji se od četiri tečaja od kojih svaki sadrži modul učenja samostalnim tempom te dodatna besplatna sredstva i materijale za rad dostupne za korištenje u svakom trenutku. Moduli učenja individualnim tempom sadrže i kratke provjere znanja te će polaznici nakon uspješnog završetka svih modula moći preuzeti certifikat.