Ovid: slobodan pristup odabranim e-izvorima u kolovozu

Objavljeno: 2. 8. 2019.

Poštovani,

 

obavještavamo vas da će tijekom kolovoza tvrtka Ovid Technologies omogućiti slobodan pristup sljedećim odabranim e-izvorima:

 

Joanna Briggs Institute EBP Database je sveobuhvatna baza podataka koja sadrži istraživanja utemeljena na dokazima te obuhvaća širok spektar informacija u okviru biomedicine i zdravstva koje su analizirali, ocjenjivali i pripremili stručni recenzenti na JBI. JBI se smatra jednim od vodećih svjetskih pružatelja informacija i alata koji pomažu zdravstvenim djelatnicima u provedbi učinkovitog praktičnog programa utemeljenog na dokazima i pružanju najbolje moguće njege pacijentima.

 

Health and Psychosocial Instruments (HaPI) baza podataka omogućuje pristup informacijama o mjernim instrumentima (upitnicima, šemama kodiranja, skalama vrednovanja, anketama, testovima itd.) u područjima medicine, sestrinstva, javnog zdravstva, psihologije, socijalnog rada, sociologije i srodnim područjima. Sadržaj u bazi HaPI temelji se na objavljenim istraživanjima iz recenziranih znanstvenih časopisa, knjiga, tehničkih izvještaja i drugih izvora.

 

AORN Journal je časopis koji profesionalnim medicinskim sestrama u okviru perioperativne njege pruža informacije o praksi utemeljenoj na dokazima potrebnoj za zadovoljavanje fizioloških, bihevioralnih, sigurnosnih i zdravstvenih potreba raznolike populacije bolesnika prije, za vrijeme ili nakon operativnih i drugih invazivnih i interventnih postupaka u ambulantnim i bolničkim ustanovama.

Critical Care Medicine je časopis koji obuhvaća sve aspekte akutne, hitne i intenzivne skrbi za kritično bolesnog ili ozlijeđenog pacijenta, a namijenjen je kirurzima, pedijatrima, farmaceutima/farmakolozima, anesteziolozima, medicinskim sestrama i drugim zdravstvenim djelatnicima koji sudjeluju u liječenju pacijenata u okviru intenzivne njege.

 

Upute za pristup navedenim izvorima pronađite ovdje.