Stručni skup „Nacionalna licenca EBSCO u Hrvatskoj – 15 godina suradnje“

Objavljeno: 26. 10. 2015.

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu u suradnji s tvrtkom EBSCO održat će 22. listopada 2015. u svojem prostoru skup pod nazivom Nacionalna licenca EBSCO u Hrvatskoj – 15 godina suradnje.

 

EBSCO trenutačno nudi pristup više od 375 baza podataka iz različitih područja, više od 600 000 e-knjiga te nudi usluge pretplate za 360 000 elektroničkih i tiskanih časopisa. Usluge i izvori ove tvrtke vrijedan su alat u radu akademskih ustanova, škola, narodnih knjižnica, bolnica i drugih zdravstvenih ustanova, korporacija, udruga, vladinih ustanova i dr.

 

Osim po svojim naprednim bazama podataka i alatima za pretraživanje izvora informacija, EBSCO je poznat i po svojem ekološki i društveno osviještenome djelovanju. U tome kontekstu ova tvrtka sudjeluje u naporima koji se ulažu kako bi se premostio digitalni jaz između naprednih zemalja i zemalja u razvoju te je sudjelovala u omogućivanju pristupa najvažnijim znanstvenim bazama podataka za sveučilišta u 39 zemalja u razvoju.

 

Tvrtka EBSCO u razdoblju od 1. listopada do 29. studenoga 2015. godine omogućila je Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu probni pristup svojim bazama podataka iz područja knjižničarstva i informacijskih znanosti, povijesti, medicine te tehničkih znanosti.

 

Stručni je  skup namijenjen samo pozvanim sudionicama, a dolazak je potvrdilo približno 80 knjižničara iz visokoškolskih ustanova, kao i iz specijalnih i narodnih knjižnica s područja Zagreba te drugih gradova Hrvatske.