MathSciNet

American Mathematical Society
Kratki opis:

 

Zbog isteka licence baza podataka MathSciNet više nije dostupna za korištenje, a o obnovi licence bit ćete pravodobno obaviješteni nakon okončanja postupka javne nabave.

 

 

MathSciNet (Mathematical Reviews) je bibliografska baza Američkog matematičkog društva (American Mathematical Society) koja pokriva znanstveno područje matematike. Baza omogućuje pristup na više od 3 milijuna indeksiranih publikacija, sažetaka i bibliografskih podataka iz znanstvene literature o matematici (časopisi, disertacije, knjige, poglavlja u knjigama), kao i gotovo 2 milijuna direktnih poveznica na originalne članke sadržane u više od 1.800 časopisa. Bibliografski zapisi za starije članke sežu do ranih 1800-ih godina.

 

U bazu se svake godine dodaje preko 100.000 novih zapisa od kojih je većina klasificirana na temelju Matematičke predmetne klasifikacije.

 

Baza je dostupna putem sučelja EBSCOhost i na platformi izdavača American Mathematical Society.

 

Popis naslova

Ustanove s pravom pristupa

 

Udaljeni pristup na MathSciNet putem EBSCOhost platforme izvan IP mreže ustanova s pravom pristupa moguće je ostvariti odabirom proxy servera (na glavnom izborniku Portala e-izvori) ili putem Shibboleth prijave.

 

Udaljeni pristup pomoću AAI@EduHr identiteta – Shibboleth

 


Izdavač: American Mathematical Society
Trajanje licence: 27.3.2020. - 26.3.2021.

Pristup: Nacionalna licenca

Vrsta baze: Bibliografska baza

Područja: Prirodne znanosti, Tehničke znanosti

Pretraživanje baze: 
Udaljeni pristup: