Institute of Physics (IOP) – besplatna objava znanstvenih radova hrvatskih autora u otvorenom pristupu

Objavljeno: 24. 11. 2021.

Obavještavamo vas da je u okviru pretplate na časopise IOPscience extra britanskog izdavača Institute of Physics u 2021. godini sklopljen Read & Publish ugovor koji omogućava hrvatskoj akademskoj i znanstvenoj zajednici uključenoj u ovu pretplatu objavljivanje neograničenog broja radova u otvorenom pristupu bez dodatnih troškova objave (APC – Article Processing Charge).

 

Ova mogućnost odnosi se na sve hrvatske znanstvenike, odnosno autore za korespondenciju kojima su matične ustanove uključene u pretplatu na časopise IOPscience.

 

Cjeloviti popis ustanova kojima je dostupna ova mogućnost i popis časopisa u kojima je moguće objaviti rad u otvorenom pristupu možete preuzeti na donjim poveznicama.

 

Popis ustanova uključenih u pretplatu na IOPscience extra

 

Popis časopisa u kojima je moguće objaviti rad u otvorenom pristupu

 

Radovi predani od strane autora za korespondenciju u razdoblju od 1. siječnja 2021. do 31. prosinca 2021. godine ispunjavaju uvjete za objavu u otvorenom pristupu prema ovom sporazumu.

 

Autore za korespondenciju koji su već predali ili objavili radove u ovom vremenskom razdoblju kontaktirat će izdavač IOP i obavijestiti ih o ovom sporazumu te će im omogućiti retroaktivnu objavu rada u otvorenom pristupu (ukoliko rad trenutačno nije u otvorenom pristupu).

 

Molimo vas da ove informacije proslijedite svima zainteresiranima!

 

Za sva dodatna pitanja, obratite nam se na baze@nsk.hr ili na 01 6164 172.