Otvoren probni pristup: Deutsches Theater-Lexikon Online

Objavljeno: 17. 11. 2020.

Obavještavamo vas da je izdavač De Gruyter za Sveučilište u Zagrebu otvorio probni pristup na bazu podataka Deutsches Theater-Lexikon Online (Encyclopaedia of German Theatre Online: Biographical and Bibliographic Handbook).

 

Deutsches Theater-Lexikon Online okuplja sve sveske Enciklopedije njemačkog kazališta, sveobuhvatne biografske i bibliografske enciklopedije svijeta kazališta u zemljama njemačkog govornog područja. S više od 41.000 zapisa pruža mnoštvo podataka o svakom aspektu kazališne pozornice, pomno istražene informacije o glumcima, pjevačima, redateljima, dramaturzima, kazališnim upraviteljima i drugim kazališnim profesionalcima, a svaki zapis sadrži i popis relevantne referentne literature.

 

Udaljeni pristup na De Gruyter platformu izvan IP mreže ustanova s pravom pristupa moguće je ostvariti odabirom proxy servera (na glavnom izborniku Portala e-izvori) unosom AAI korisničkih podataka.

 

Probni pristup će biti moguć do 16. prosinca 2020. godine, a u slučaju problema s pristupom obratite nam se na baze@nsk.hr ili na 01 6164 172.