Otvoren probni pristup na ATLA Religion Database i ATLASerials Religion Collection

Objavljeno: 1. 9. 2016.

Poštovani kolege i kolegice,

 

izdavač EBSCO Information Services omogućio je probni pristup na baze podataka ATLA Religion Database (ATLA RDB) uključivši i ATLASerials (ATLAS) Religion Collection sljedećim institucijama:

 

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu

Katolički Bogoslovni Fakultet Zagreb

Filozofski fakultet Zagreb

Katolički Bogoslovni Fakultet Đakovo

Evanđeoski teološki fakultet u Osijeku

Katolički Bogoslovni Fakultet u Splitu

Hrvatsko katoličko sveučiliste

Sveučilište u Zadru

 

Baze izdaje i održava Američko udruženje teoloških knjižnica (ATLA), neprofitna organizacija osnovana 1946. godine koju čini 800 članova, od institucija do individualnih članova. Udruženje osigurava programe, proizvode i usluge knjižnicama i knjižničarima u sklopu teoloških i religijskih studija.

 

Baze okupljaju izvore s područja teologije, religije i općenito vjerske tematike u okviru najvećih svjetskih religija, vjera i denominacija. Teme istraživanja uključuju Bibliju, arheologiju, crkvenu povijest, kulturu i društvo, ekumenizam, pastoralnu djelatnost, svjetske religije i vjerske studije, teologiju, filozofiju i etiku.

 

ATLA Religion Database® (ATLA RDB®) je bibliografska baza koja sadrži podatke o člancima, recenzijama knjiga i zbirkama eseja. Izvori pokrivaju razdoblje od 1949. godine, a baza sadrži i bibliografske podatke o pojedinim naslovima časopisa od 19. stoljeća do danas.

U bazi je na raspolaganju više od 1,9 milijuna bibliografskih zapisa uključujući:

 

1,800+ časopisa

72,200+ članaka

267,000+ eseja

620,000+ recenzija

308,000+ knjiga

 

ATLASerials® (ATLAS®) Religion Collection sadrži zbirku od preko 310 relevantnih religijskih i teoloških časopisa s cjelovitim tekstom.

 

Probni pristup omogućen je u trajanju od 3 mjeseca (do 1.12.2016.) s iznimkom Evanđeoskog teološkog fakulteta u Osijeku kojemu pristup počinje od 1.10.2016. i traje do 1.1.2017.

 

Pregledajte Popis naslova ATLA(S).

Pretraživanju baza možete pristupiti ovdje putem EBSCOhost sučelja.

Ukoliko trebate pomoć pri služenju bazama, upute potražite ovdje.