Otvoren probni pristup – Early Modern Books

Objavljeno: 21. 11. 2019.

Poštovani,

 

obavještavamo vas da je ProQuest otvorio probni pristup na zbirku Early Modern Books za Sveučilište u Zagrebu.

 

Early Modern Books sadrži gotovo 200.000 digitaliziranih knjiga od nastanka europskog tiska oko 1450. godine do 1700. godine, a obuhvaća teme o istraživanjima o razvoju znanosti, zemljopisnim istraživanjima, napretku ljudske misli, književnosti i dramskih djela iz tog povijesnog razdoblja te još i starijih djela (u izvornom obliku ili u prijevodima iz tog perioda).

 

U zbirci se može pronaći sljedeći sadržaj:

 

1. Early English Books Online (EEBO)

 

Early English Books Online (EEBO) je zbirka ranih tiskanih djela na engleskom jeziku i djela koja su tiskana u Engleskoj, te obuhvaća digitalne kopije više od 125.000 naslova tiskanih prije 1700. godine.

 

2. Early European Books (EEB)

 

Ova zbirka knjiga u okviru ProQuestovog projekta obuhvaća povijest tiskanja u Europi od njegovog nastanka (oko 1450-ih) do 1700. godine. Sadržaj ove zbirke uključuje fondove iz danske Kraljevske knjižnice, Središnje nacionalne knjižnice u Firenci, Nacionalne knjižnice Francuske, Nacionalne knjižnice Nizozemske i knjižnice Wellcome u Londonu.

Rane europske knjige sadrže značajna djela Aristotela, Kopernika, Descartesa, Erazma, Keplera, Luthera i Spinoze, uz efemerna djela poput pamfleta i almanaha.

 

Popise dostupnih naslova možete pronaći u opisu baze.

 

 

Probni pristup će trajati do 27.12.2019., a u slučaju tehničkih problema obratite nam se na baze@nsk.hr ili na 01 6164 172.