Otvoren probni pristup – Global Infectious Diseases and Epidemiology Online Network (GIDEON)

Objavljeno: 18. 3. 2020.

S obzirom na trenutačne okolnosti i epidemiju bolesti COVID-19, za hrvatsku znanstvenu i akademsku zajednicu otvoren je probni pristup na bazu podataka Global Infectious Diseases and Epidemiology Online Network (GIDEON).

 

Ova baza podataka sadrži podatke o svim zaraznim bolestima u svakoj zemlji. Svakodnevno ažuriranje podataka o najnovijim epidemijama ovu bazu čini iznimno korisnim alatom za pomoć pri dijagnosticiranju bolesti, identifikaciji organizama i liječenju. Baza također uključuje više od 30.000 grafikona i slika.

 

Detaljnije informacije o ovoj bazi možete preuzeti ovdje, a video upute za ciljano pretraživanje informacija o COVID-19 možete pronaći ovdje.

 

Budući da mnogi korisnici i članovi hrvatske akademske i znanstvene zajednice trenutačno nisu u mogućnosti biti na svojim matičnim ustanovama, omogućen je udaljeni pristup na ovu bazu upisom korisničkih podataka o kojima će e-mailom biti obaviještene sve ustanove uključene u probni pristup.

 

Probni pristup bit će dostupan do 17. svibnja 2020., a u slučaju problema s pristupom obratite nam se na baze@nsk.hr ili na 01 6164 172.