Royal Society of Chemistry – probni pristup

Objavljeno: 26. 2. 2015.

Tvrtka Scientific Knowledge Services omogućila je 24. veljače 2015. godine Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu i svim znanstvenim ustanovama Sveučilišta u Zagrebu probni pristup izvorima dostupnima preko platforme Royal Society of Chemistry. Pristup bogatim izvorima koji uključuju preko milijun članaka iz područja kemije trajat će do 24. travnja 2015. godine, a pristupiti je moguće preko IP adresa Knjižnice te preko IP adresa Sveučilišta u Zagrebu.

Royal Society of Chemistry je neprofitna britanska organizacija s tradicijom okupljanja vodećih svjetskih kemičara duljom od 170 godina. Trenutačno broji preko 51 000 članova, a mreža njezinih podružnica rasprostranjena je po čitavom svijetu. Društvo prednjači u istraživačkoj djelatnosti te u objavljivanju istraživačkih radova, knjiga i znanstvenih časopisa u području kemijskih znanosti.

Scientific Knowledge Services je švicarsko-kanadska tvrtka koja surađuje s najuglednijim svjetskim izdavačima u području znanstvenog izdavaštva na postizanju što boljeg korištenja svih mogućnosti povezanih s tehnologijama interneta i digitalnih informacijskih usluga, s ciljem omogućivanja što veće dostupnosti znanstvenih podataka i informacija te povezivanja najnovijih dostignuća i saznanja u području širokog raspona znanosti i znanstvenih disciplina.