Tribina: Analiza ostvarenih ciljeva projekta “e-Izvori“

Objavljeno: 27. 3. 2019.

Poštovani,

 

 

 

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu u ponedjeljak 8. travnja 2019. godine s početkom u 9 sati organizira tribinu pod nazivom Analiza ostvarenih ciljeva projekta Povećanje pristupa elektroničkim izvorima znanstvenih i stručnih informacija – e-Izvori.

 

Tribinu će otvoriti koordinatorica projekta e-Izvori mr. sc. Alisa Martek, koja će u uvodnom izlaganju predstaviti dosadašnja iskustva i planove u provedbi Projekta, a zatim će prisutne u ime Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu pozdraviti glavna ravnateljica dr. sc. Tatijana Petrić.

 

U prvome dijelu tribine će o akreditacijama i reakreditacijama institucija u sustavu znanosti i visokog obrazovanja govoriti dr. sc. Josip Hrgović, pomoćnik ravnateljice Agencije za znanost i visoko obrazovanje; o okretanju politike Sveučilišta u Zagrebu europskoj inicijativi otvorenog pristupa govorit će prof. dr. sc. Miloš Judaš, prorektor za znanost, međuinstitucijsku i međunarodnu suradnju Sveučilišta u Zagrebu; dok će o otvorenoj znanosti govoriti dr. sc. Jadranka Stojanovski, docentica na Odjelu za informacijske znanosti Sveučilišta u Zadru.

 

U drugome će dijelu svoja izlaganja održati djelatnice Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu. Mr. sc. Alisa Martek i Ivana Čadovska predstavit će hrvatsku znanstvenu produkciju, Sonja Borak analizu korištenja e-izvora, dok će Goranka Mitrović govoriti o bibliometrijskim uslugama Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu.

 

Tribina je namijenjena ponajprije korisnicima elektroničkih izvora znanstvenih i stručnih informacija, a to su znanstvenici, nastavno i znanstveno-nastavno osoblje u visokoškolskim ustanovama, studenti te knjižničari u visokoškolskim i znanstvenim ustanovama, ali i svim novim, potencijalnim skupinama korisnika.

 

Program tribine možete preuzeti ovdje.

 

Tribina je otvorena za javnost, a svi zainteresirani mogu se prijaviti do 4. travnja 2019. godine preko obrasca za prijavu.