U Osijeku predstavljen EU projekt e-Izvori

Objavljeno: 15. 3. 2018.

 

 

U ponedjeljak, 12. ožujka 2018. godine djelatnice Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu su prvi put posjetile Građevinski fakultet Osijek i voditeljicu njihove knjižnice, Vesnu Zobundžiju. U okviru projekta Povećanje pristupa elektroničkim izvorima znanstvenih i stručnih izvora informacija – e-Izvori koji se ostvaruje u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. Europskog socijalnog fonda, znanstveno-nastavnim djelatnicima i studentima diplomskih studija Građevinskog fakulteta Osijek i knjižničarima Sveučilišta J. J. Strossmayera, održane su edukativne radionice te je predstavljen projekt.

 

Voditeljica projekta dr. sc. Aleksandra Pikić upoznala je knjižničarke Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku s ciljem, aktivnostima, pokazateljima provedbe projekta, kao i samim e-izvorima koji se nabavljaju putem nacionalne licence.

 

Osim toga, projektni tim za edukaciju iz Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu u čijem su sastavu Mira Bačić i Dolores Vrbanić te Goranka Mitrović i Ivana Čadovska, održao je dvije radionice za znanstveno-nastavno osoblje i studente diplomskih studija pod nazivima  Elektronički izvori znanstvenih i stručnih informacija i Značaj bibliometrijskih analiza u kvantitativnom vrednovanju kvalitete znanstvene djelatnosti.