Webinar (Digital Science): “Napišite svoj savršeni članak koristeći Writefull”

Objavljeno: 22. 10. 2020.

Pozivamo vas na webinar pod nazivom “Create your perfect article using Writefull” koji će 23. listopada 2020. od 11h-12h održati tvrtka Digital Science.

 

Pomoću aplikacije Writefull znanstvenici, istraživači i studenti mogu usavršiti svoj pisani engleski jezik, a osim osnovne provjere gramatike i pravopisa, aplikacija predlaže poboljšanja u upotrebi akademskog jezika, poput strukture rečenica u znanstvenom pisanju tj. rječnika specifičnog za određeno znanstveno područje ili disciplinu te prikladnog izbora riječi.

 

Prijedlozi se temelje na specifičnom kontekstu, a ne na fiksnom skupu gramatičkih pravila. Koristeći umjetnu inteligenciju, Writefull je usvojio milijarde rečenica preuzetih iz znanstvene literature, a što ovu aplikaciju čini različitom od standardne gramatike koja se temelji na pravilima.


Napominjemo da ovom webinaru mogu prisustvovati i studenti ukoliko se registriraju s e-mail adresama sa službenim domenama svojih matičnih ustanova.

 

Na webinaru će ključne značajke i funkcionalnosti ove aplikacije prezentirati autori iste i stručnjaci na području umjetne inteligencije i primijenjene lingvistike.

 

Ukoliko ste zainteresirani prisustvovati webinaru, možete se prijaviti ovdje.